Smaskens!

Plommonspäckad fläskfilé
Tillagningstid: > 60 min
Svårhetsgrad: Medel
4 port

Ingredienser
600  g  fläskfilé
100  g  katrinplommon (kärnfria)
2  dl  torrt vitt vin
2  msk  Milda
1½  tsk  salt
vitpeppar
2½  dl  Milda Mat
1  msk  vetemjöl eller idealmjöl


 
 
Instruktioner

1. Låt katrinplommonen ligga i blöt i det vita vinet några timmar. Koka dem sedan i vinet i ca 5 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
2. Lägg matfett i en stekpanna och bryn fläskfilén runt om. Salta och peppra. Lägg över filén/filéerna i en smord ugnssäker form.
3. Snitta filén och stick in katrinplommon mellan skivorna. Lägg ev överblivna katrinplommon runt om.
4. Häll vinet och Milda Mat i en kastrull och låt det koka ihop i ca 5 minuter. Häll såsen över köttet och stek filén i ugnen i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0